Ga naar inhoud

Wat is Equitherapie?

Paarden hebben het vermogen om mensen aan te voelen en te weten wat er in hen om gaat; Hierdoor kan het contact met paarden mensen helpen bij zichzelf te komen. Paarden kan je niets wijs maken. Ze reageren op jouw lichaamstaal zonder een oordeel te vellen.
Zowel paard als Equitherapeut helpen je om stil te staan bij jouw moeilijkheden. Er wordt samen gezocht naar een manier om ermee om te gaan.

Team

De Paarden

Funky

Funky

Funky is een palomino ruin geboren in 2001. Hij is bij ons geboren. Hij is opgeleid als springpony, en is nu volledig beschikbaar voor de equitherapie. Hij is vriendelijk, geduldig, onverstoorbaar en een echte kindervriend.

Wotti

Wotti

Wotti is een bruine merrie geboren in 2003. Zij is als jaarling bij ons gekomen en heeft al een merrieveulen op de wereld gezet. Zij is de leider van onze kudde. Zij is vriendelijk, heel intelligent en sensitief. Zij is volledig beschikbaar voor de equitherapie.

Hanne

Hanne

Hanne is een donkerbruine New Forest pony geboren in 2009. Ze is bij ons sinds mei 2014. Ze is volledig beschikbaar voor de equitherapie. Ze is zachtaardig, slim en werklustig. Ze leert snel en is opmerkzaam.

Lore

Lore

Deze donkerbruine New Forest-pony is geboren in 2009. Lore is bij ons sinds 2014. Ze is vriendelijk en rustig en heeft nood aan duidelijke grenzen. Sinds 2015 helpt ze mee met en is ze volledig beschikbaar voor de equitherapie.

Olly

Olly

Olly is een goudkleurige Comtois ruin geboren in 2012. Hij is robuust gebouwd en heeft lange blonde manen. Hij is heel lief, rustig en werkwillig. Hij is volledig beschikbaar voor de equitherapie.

Milana

Milana

Milana is een bruine merrie geboren in 2012. Ze is vriendelijk, werkwillig, standvastig en allemansvriend. Ze is in training als springpaard en is slechts gedeeltelijk beschikbaar voor de equitherapie.

De Equitherapeuten

Karen

Karen

Karen Vermuyten is Doctor in de Wetenschappen (PhD).

Zij behaalde haar getuigschrift als counselor/coach na een driejarige opleiding aan de faculteit van mens en samenleving te Turnhout. Ze is afgestudeerd als equitherapeut aan het instituut hippocampus te Soerendonck, Nederland in de specialisatie psychosociale begeleiding bij kinderen en volwassenen. Ze volgde verschillende bijscholingen over o.a. ADHD, Autisme, Hoogbegaafdheid, (Faal)Angst en Stress. Zij is effectief lid van de Centaur beroepsvereniging en belangstellend lid van de Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie. Zij is dressuuramazone klasse Z2, dressuurjury tot klasse zwaar en voltige instructeur niveau 2.

karen@equi-librium.be
GSM: 0473.73.03.92.

Tinne

Tinne

Tinne Verstappen is psychologisch consulent (bachelor toegepaste psychologie) en runt een privépraktijk psychologische begeleiding.

Tinne richt zich vooral op ontspanning en relaxatie met en op het paard.
Ze biedt ook begeleiding aan hoog gevoelige personen en kinderen en volwassenen met een beperking. Ze is de verantwoordelijke voor de zorghoeve en de paardenkampen.

tinne@equi-librium.be
GSM: 0478.51.81.79.